Så meget har du genbrugt i 2019

Så meget har du genbrugt i 2019

januar 19, 2020

Når du lader dit tøj reparere hos Nordic Tailors, er det ikke kun pengepungen, som bliver tykkere - det gør ozonlaget også. Jo mere vi reparerer, desto mere gavner det miljøet.
Derfor er vi så glade for, hvad vi, sammen med vores kunder, i 2019 har sparet naturen for af tøjspild og unødvendig tøjproduktion.


Når vi reparerer ting, hvad enten det er tøj, telefoner, biler eller lignende, så forlænger vi genstandens levetid markant.
Problemet med at få repareret tøj har i lang tid været, at tøjet efterhånden er blevet så billigt ude i butikkerne. Det betyder at der skal være nogle andre grunde til at få repareret tøjet - en affektionsværdi for at nævne én af dem. Altså en symbolsk og følelsesmæssig betydning for den, som ejer tøjdelen.
En sådan værdi finder vi naturligvis i meget tøj, såsom brudekjoler, smokings mv. Men når det kommer til vores hverdagstøj, kan det godt være en lidt anden sag.

Nordic Tailors tøj recycling Nordic Tailors tøj recycling Nordic Tailors tøj recycling

Fra vores Photoshoot Tour rundt i København.

Mulighederne er mange
Der er rigtig mange muligheder i tøjet, vi skal bare få øje på dem. Størstedelen af alle huller og revner kan syes og lappes, så det næsten bliver usynligt. Stort set alle lynlåse og knapper kan udskiftes - og bare vent og se - hvis du gerne vil give frakken et nyt look, så gør en ny lynlås i en anden farve, eller nye knapper i horn, en kæmpe forskel. Sådan kan vi også personliggøre vores tøj.

Naturligvis kan man også blot få lagt en ny identisk lynlås i, som den originale, så er frakken up to date, og ser ud som, da du købte den.

Vi bruger kun omkring 20% af tøjets reelle levetid - tænk lige en ekstra gang over det. Det vil sige, at størstedelen af vores tøj stadig har 80% levetid tilbage, når det blive henlagt bagerst i klædeskabet eller smidt i ud.

 

Så meget nytter det
Det at vi reparerer i stedet for at smide ud og køber nyt, betyder faktisk ret meget i det store hele. Nordic Tailors' kunder har bl.a. været med til at spare naturen for over 325 kilo kemikalier og over 3.000.000 liter vand i 2019 - bare ved at få repareret i stedet for at smide det ud.

Det er beviset på, at det gør en forskel, at vi investerer lidt mere i vores tøj, end hvad vi hidtil har været vant til. For når vi lægger de "små ting" sammen, bliver det pludselig til rigtig mange ressourcer i det store hele.

Så tak fordi du vælger at genbruge og reparere dit tøj igennem Nordic Tailors. Så er du faktisk med til at gøre en forskel.

 

Masser af grønne hilsner fra
Nordic Tailors

 Video måleguide

Du kan helt selv tage dine mål til din Renew. Hvis ikke du føler dig helt sikker på at tage mål selv, kan du altid bestille et besøg af vores skrædder eller selv besøge vores Studio. Du bestiller besøget her.

Video måleguide

Oplægning af bukser:

 

Indsyning af bukser:

 

Oplægning af kjole/nederdel:

 

Indsyning af kjole/nederdel:


Måleguide

Vores måleguide herunder kan hjælpe dig til at tage de præcise mål.

Størrelsesguide

Alle mål tages med et målebånd, direkte på kroppen

Kvinde

A

Brystvidde - Mål rundt om ryggen, hvor brystet er størst. Gerne med Bh.

B

Talje - Mål der hvor du er smallest.

C

Hoftevidde - Mål der hvor du er bredest

D

Benlængde - Mål fra skridtet til gulvet.

E

Højde - Mål fra hovede til gulvet. Lettest mod en væg.  Husk at påregne få centimeter til at kunne bevæge sig i, ved oplægning af ærmer, så de ikke bliver for korte ved brug.

F

Hovedomkreds - Mål rundt om hovedet.Størrelsesguide

Alle mål tages med et målebånd, direkte på kroppen

Mand

A

Hals - Mål på det bredeste sted.

B

Brystvidde- Mål rundt om ryggen, under armene.

C

Talje - Mål der hvor du er smallest.

D

Benlængde - Mål fra skridtet til gulvet.

E

Ryg - Mål fra nakken til der, hvor din ryg stopper.

F

Ærme - Mål udvendigt fra skuldre til håndled. Husk at påregne få centimeter til at kunne bevæge sig i, så ærmerne ikke bliver for korte ved brug.Størrelsesguide 

Alle mål tages med et målebånd, direkte på kroppen

Barn

A

Brystvidde- Mål rundt om ryggen, under armene.

B

Talje - Mål der hvor taljen er smallest.

C

Hoftevidde - Mål der hvor hofterne er bredest

D

Benlængde - Mål fra skridtet til gulvet.
Spædbarn = gerne uden ble.

E

Hovedomkreds - Mål rundt om hovedet.

F

Højde - Mål fra hovedet til gulvet.

Størrelsesguide -
Accesories
Handsker

Alle mål tages med et målebånd, direkte på kroppen

A

Hånd - Mål håndfladensomkreds